OM BADTUNNOR

BADTUNNORS HISTORIA

Troligtvis letar alla efter nya sätt att kunna koppla av efter en svår arbetsdag. Ett sätt för avkoppling är badtunnor – japanska bastur. Att japaner är mycket hårt arbetande, flitiga människor, är allmänt vedertaget, så tanken att tillverka allt av hög kvalitet gäller denna produkt också. Det handlar om det japanska sättet att slappna av- inte att enbart sitta i en varm bastu, utan också att bada i varmt vatten. De flesta européer gillar inte bara att sitta i varma utomhusbadtunnor, utan också att fräscha upp sig själva i kallt vatten. Människor som badar i badtunnor gjorda av naturligt trä kommer ännu närmare naturen genom att känna doften av trä. Dessutom ger vattnet i en sådan badtunna en behaglig känsla och förbättrar hälsan (genom att främja blodcirkulationen och syresättningen av organen).

MODELLER AV BADTUNNOR

Vi tillverkar badtunnor av sibirisk gran och sibiriskt lärkträ, samt även ek och termopaneler till andra typer av badtunnor.

Badtunnorna av sibirisk gran är lätta- det är lätt att transportera dem från en plats till en annan, de sväller snabbt samt är lättskötta. Dessa badtunnor tjänar i 8-10 år.

Badtunnor av sibirisk lärk har hög motståndskraft mot naturens påverkan, kännetecknas av sina vackra trästrukturer och kräver inte någon ytterligare behandling. Dessa badtunnor håller i ca 15-20 år. Både badtunnor av sibirisk gran och lärkträ har paneler vars tjocklek är 42 mm.

Badtunnor av polypropen och glasfiber kan utrustas med följande: paneler av sibiriskt lärkträ, sibirisk gran, ek och termoträpaneler. Panelernas tjocklek är 20 mm. Badtunnor av denna typ är praktiska för både användning och drift. Polypropenfärg kan vara ljusblått, grått eller svart. Glasfiberfärg kan vara vitt, blått och ljusblått.

Vattnet i badtunnan värms upp med hjälp av en kamin som kan användas innanför eller utanför badtunnan. Kaminerna är tillverkade av rostfritt stål av högsta kvalitet, noggrant svetsade. Den största fördelen med kaminen innanför badkaret är en snabbare uppvärmning av vatten. Fördelen med kaminen utanför är att badtunnan har plats för fler människor.

Alla våra egenproducerade badtunnor kontrolleras och testas noggrant innan de levereras till kunden.

BRUKSANVISNING:

  • Efter inköp av utomhusträbadtunnan, fyll den med vatten och låt den stå 1-3 dagar innan användning. Efter det kan du tända kaminen för att värma vatten. Det är förbjudet att tända kaminen om det inte finns vatten i badtunnan. Elda kaminen med torrt ved, då värms vattnet i badtunnan inom 2-3 timmar, beroende på badtunnans storlek. Det är bäst att rengöra badtunnan efter 3-4 uppvärmningar. Det är också viktigt att badtunnan är lyft ca 10-15 cm över marken.
  • När vattnet värms upp till 45-50 °C (rekommenderad temperatur) kan ni påbörja ”vattenproceduren”. När du sitter i badtunnan, kontrollera att hjärtområdet är ovanför vattennivån. Sätt en mössa eller en handduk fuktad med kallt vatten på huvudet. En av de viktigaste förutsättningarna är att träbadtunnan måste finnas i ett rent, svalt, välventilerat rum eller utomhus.
  • Efter vattenproceduren, töm inte vattnet förrän kaminen har svalnat.
  • Under varma årstider måste badtunnan alltid hållas fylld med vatten som ska bytas kontinuerligt. Under kalla årstider är det nödvändigt att tömma badtunnan helt, annars förstör isen badtunnan.